МУ РЕЧЕ ДЕКА Е НАЈГЛУПАВОТО ДЕТЕ НА СВЕТОТ: Но никој не очекуваше момчето да го каже ова

Мало момче влезе во фризерскиот салон и фризерката му шепна на муштеријата: „Ова е најглупавото дете на светот. Види, ќе го докажам тоа“. Фризерката држеше банкнота од 5 евра во едната рака и монети од 2 евра во другата, го повика момчето и го праша: „Што сакаш да земеш“?

Момчето како и секогаш земало монети од 2 евра и го напуштило фризерскиот салон. „Што ти кажав?“ вели фризерката: „Ова дете никогаш нема да научи!

Подоцна, еден муштерија излегол од фризерскиот салон и го видел момчето како само купува сладолед.

Тој отиде до момчето и го праша: „Еј, може ли да те прашам нешто? Зошто зеде две евра наместо банкнота од 5 евра?

Момчето го лижело сладоледот и одговорило: „Бидејќи тој ден кога ќе ја земам банкнотата од 5 евра оваа игра ќе престане!“

Човекот само се насмеа и продолжи по својот пат…