Набргу по неговата смрт, на неговиот имот почнале да се собираат слонови

Слоновите тагуваат по саканите луѓе! Иако цел живот се занимавал со слоновите, Лоренс Ентони ѝ станал познат на јавноста дури по неговата смрт. Познат по прекарот „шепот на слонови“ поради неверојатната врска што ја имал со овие интелигентни и карактеристични животни, Лоренс почина во мај 2012 година.

Набргу откако умрел на својот имот, почнале да се собираат слонови, поточно две стада кои оделе од дивината до имотот 12 часа. Познато е дека слоновите тагуваат по своите најблиски на сличен начин како и луѓето, а нема ништо чудно во тоа што дошле да му оддадат почит.

Сепак, експертите се уште се збунети од тоа како слоновите го дознале денот кога „еден од нив“ умрел. Она што е уште поневеројатно е како продолжиле со истата практика – денес, повеќе од 7 и пол години подоцна, слоновите не го заборавиле тоа. Иако имаше два сина и своја сопруга, Лоренс навистина се однесуваше со слоновите како деца – им шепнуваше нежни зборови кога се грижеше за нивните повреди и гестови и гестикулации за да им каже дека се безбедни со него.

Во обид да го „освои“ стадото, тој главно се фокусираше на матријархатот, Нану, за да се поврзе со други слонови. Така Лоренс ќе се спушти низ оградата и ќе ја молеше Нана да не ја скрши. Кршењето на оградата беше нејзин обид да избега. Еден ден, Нана отишла со багажникот кон него, речиси поканувајќи го кај себе, пишува World of Buzz .

Сфатил дека сака да ја гушка и тоа бил почеток на нивната неверојатна врска. Колку Лоренс станал близок со слоновите сведочи фактот што неговото семејство буквално понекогаш морало да ги избрка од дворот, па дури и од дома ако биле толку мали што успеале да влезат.

Како точно знаат дека 2 мај, годишнината од смртта на нивниот пријател, е навистина чудна мистерија, но секоја година на тој ден тие одат по истиот пат до неговата куќа. Резерватот слонови за кој се грижел покојниот шепот го наследил неговиот син Дилан, кој ја продолжил својата мисија да им помага на овие благородни животни.