Напишала молба дека на синот му треба бубрег, била изненадена од реакцијата на една жена

Ова семејство понизно се молеше за чудо – и го доби. Мајка напишала молба на интернет дека на нејзиниот син му треба бубрег. Била изненадена од реакцијата на 36-годишна жена. Интернетот ни го олесни поврзувањето со луѓето ширум светот.

Кога Менди Пери од Калифорнија била бремена со својот син, лекарите откриле дека бебето има проблеми со бубрезите. Мајката направила неколку операции додека нејзиниот син Калеб бил уште во утробата, но кога се родил била шокирана од фактот дека Калеб имал дополнителни проблеми.

Имаше ретка болест поради која му се зголеми мочниот меур и имаше проблеми со горниот уринарен тракт, вклучувајќи ги и бубрезите. Поради ова, неговиот млад живот бил обележан со болест.

Постојано бил во болница, и правел повеќе прегледи и процедури отколку што е нормално за мало дете. Но, преку сето тоа, неговите родители останаа смирени, а шармот и хуморот на Калеб му ги отворија срцата на сите.

„И покрај сето она низ кое помина, и покрај болниците и операциите… Никогаш не престана да биде радосен“, рече Менди, „Не дозволува ништо да го растажи. Тој очигледно го сака животот“.

Бубрезите почнаа да му откажуваат
Кога Калеб имал 2 години, бубрезите почнале да му откажуваат. Постојано бил на дијализа и неговата мајка решила да ја сподели неговата приказна на Фејсбук страницата „Чудо за Калеб“. „Калеб има потреба од бубрег“, напиша таа, „Дали би размислила да станеш негов херој? Ова семејство понизно се молеше за чудо – и го доби

Нивното чудо имало име – Сузи Лерој, 36-годишна мајка на три деца. Ја прочитала приказната на Калеб на Фејсбук и веднаш почувствувала потреба да му помогне. Таа отиде во болница на тестирање и беше откриено дека совршено одговара! Таа испрати порака на Менди и чекаше да се развие ситуацијата.

Кога Менди ја виде нејзината порака, не можеше да поверува. „Таа рече дека мисли дека е добар натпревар за него. Бев шокирана, не можев да поверувам што читам“, изјавила Менди.

Сузи подоцна откри дека нејзиниот светоглед ја поттикнал да помогне. Таа рече: „Тоа беше можност да и помогнам на друга мајка и да постапам според мојата вера. Да се ​​поврзам со Менди која има деца на иста возраст како мене… Тоа лесно можеше да бидат моите деца… Ако имам нешто што може да го спаси животот на нивниот син, зошто да не им го дадам?“

Поради реакцијата на несебичната жена, момчето доби шанса за долг и среќен живот Во мај 2019 година започна операцијата која беше полн погодок. Калеб беше во одлична форма. Менди напиша дополнителен пост во јули 2020 година. Таа гласи: „Само сакав да ве известам сите како се развива Калеб. Многу добро му оди! Полн е со живот, полн со енергија, многу добро се храни. Тој е среќен и здрав! Расте како луд! Не ми се верува колку моето бебе порасна“.

Зборот „несебичност“ не се приближува до она што Сузи го направи за Калеб. Поради неа ова момче доби шанса за долг и среќен живот.