Наплаќал паркинг 25 години, земал 5 милиони и исчезнал, никој не знае кој е!

Во англискиот град Бристол, во близина на ЗОО паркот има паркинг со капацитет за околу 150 автомобили и осум автобуси, 25 години истиот човек наплаќа паркинг.

Цената за автомобили беше 2,5 фунти, а за автобуси 7,5 фунти. И тогаш, еден ден, по 25 години редовно доаѓање на работа, човекот едноставно не се појави.

Раководството на ЗОО беше принудено да стапи во контакт со градската управа и да побара нов паркинг. Но, од Градската управа одговорија дека нема никаква надлежност за овој паркинг, туку дека е во надлежност на ЗОО.

Раководството на паркот тогаш ги извести градските раководители дека работникот на паркингот е нивен вработен, а не вработен во ЗОО. По што Градската управа го известила раководството на ЗОО дека меѓу нивните вработени никогаш немале работници од споменатиот паркинг.

Така, додека оваа дискусија се вртеше круг и круг, човекот што работеше на паркингот веројатно пиеше коктели на некој егзотичен остров, бидејќи очигледно произволно поставил паркинг метар. Така 25 години го наплатувал паркингот и неколку стотици фунти секој ден.

Тоа значи дека тој „ја напуштил бизнисот“ со капитал од над пет милиони фунти, а неговото име никој и до ден денес не го знае.