Направете сами средство за одмрзнување на стаклата и немајте гајле

За тоа ви требаат 2/3 алкохол и 1/3 вода. Но, како оди тоа?

Според најавите следува период кога температурите ќе бидат многу ниски. Наутро брзате на работа, но поради ниските температури замрзнати се сите стакла на вашиот автомобил. Некако ја отворате вратата, го вклучувате моторот, но главниот проблем е колку брзо ќе се истопи мразот што постои особено на предното стакло.

А вам ви се брза, па почнувате да стругате со пластичните лопатки што сте ги добиле од некого н аподарок, или пак сте си купиле за да ви се најде за ваква ситуација.

Но, и ова оди тешко па стругањето се претвора во нервоза. Ја вклучувате и климата, го пуштате вентилаторот да дува од внатрешната страна. Но, времето си минува, а одмрзнувањето оди тешко и бавно.

Се нервирате бидејќи сте заборавиле да ставиле некој картон на предното стакло, или пак некоја ткаенина за да го сопрете замрзнувањето.
Постојат и мали трикови како едноставно да го одмрзнете стаклото на вашиот автомобил. За тоа ви требаат 2/3 алкохол и 1/3 вода. Но, како оди тоа?

Погледнете го ова кратко видео и можете и самите да се обидете да го направите дома.