Направила куќа преку туторијал на YouTube: Погледнете како изгледа (ВИДЕО)

Тешко е да се замисли дека жена без искуство во градежништво може да изгради двокатна куќа со пет соби само со гледање на упатствата на YouTube. Кара Брукинс и нејзините четири деца се жив доказ дека тоа може да се направи кога сакаат.

Нејзиниот најстар син Дру и помогнал на мајката на Царот да ја подготви куќата и да добие одобрение од градот за изградба, нејзината ќерка Јада извади вода од езерцето на соседот и мешаше бетон за темелите, додека нејзината друга ќерка правеше храна за сите нив.

Така, таа успеа да изгради куќа за себе и своите деца за само девет месеци работа. Поминаа низ сè: од копање на темелите до градење на wallsидовите на куќата.

Кога инспекторите дошле да ги прегледаат куќите, биле изненадени како сè е направено професионално, не верувајќи дека е изградено од една мајка без никакво знаење за градбата.

Тие го именуваа својот дом, кој има библиотека, гаража за три автомобили, пет спални соби и два ката, Манор Инквел, а куќата денес вреди околу половина милион долари.

Подолу можете да видите како изгледало сето тоа, и конечно како изгледа куќата направена само со помош на упатствата прегледани на YouTube.