Направила список со 13 ужасни работи кои ги трпела од својата свекрва – Кој нормален би го направил тоа? (ФОТО)

Врската помеѓу свекрвата и снаата е секогаш интригантна! Имено, во некои семејства свекрвите и снаите навистина се согласуваат и се сакаат, додека во други таа врска може да биде јаболко на раздор, што доведува дури и до развод. Зашто, борбата за вниманието на најважниот маж во нивните животи понекогаш може да се претвори во вистинска битка меѓу две жени.

На снаата на една свекрва и се смачи! Решила да го остави сопругот по 20 години брак и заеднички живот и конечно да го најде својот мир Како што напишала во својата исповед, нејзиниот сопруг сега не можел да ја остави старата мајка. И таа се согласи со тоа, не го обвинуваше за ништо. Мислела дека детето треба да се грижи за својот родител.

Но, таа повеќе не сакаше да го води животот на тој начин. Решила да ги спакува работите и да ја напушти куќата. Меѓутоа, пред тоа му оставила детален список, во кој се наведени сите работи кои ги трпела повеќе од две децении од нејзината свекрва! За работите да бидат уште поинтересни, нејзиниот син ја пронашол таа листа и ја споделил на социјалната мрежа.

Со тој потег сакал да ја предупреди мајката дека еден ден и таа ќе биде свекрва, па затоа треба да внимава да не ги прави истите грешки. Ни беше убаво, ни секунда не се каам. Се сакавме и од таа љубов израснавме два прекрасни сина, нашите две гордости. Се договоривме како двајца возрасни, искрено и хумано, но морам да ти кажам што знаеш, но не сакаш да кажеш гласно. Не мора, ќе пишувам, а вие не мора да читате, нема да ве обвинувам – напишала жената во пораката.

Потоа посочи што и направила свекрвата! Еве што направи ТАА за мене од А до Ш: Не сакаше син и да се жени, да ме види во венчаница, па не правевме свадба. Не ми даде, најмногу ме боли сестра ми да ми го внесе првороденчето дома! Таа ми ја украде носилката во лифтот. Не и се допадна што отидовме на прва прошетка со него, па се скара и штом се вративме ме избрка со бебето. Ме врати, ми се извини, но и денес боли.

Никогаш не ме викаше по име, туку ТАА. Таа ти понуди нов бокал, само да се разведеш од мене. Таа им забрани на моите родители да дојдат до нашата слава. Никогаш не купи роденденски подарок за нашиот прв син, рече дека не е твој, дури и сега кога е ист како тебе. Ми ја украде долната облека, ја искина и ја однесе кај бајачката.

Ме нарече фу * сом, и тоа го слушам. Се смиривте, но никогаш не сакавте да ја обвините. Не ги поздрави моите гости. Не сакаше понекогаш да се грижи за нашите деца. Не ти дозволуваше да работиш, да бидеш со мене и да се грижиш за мене, а беше здрав. Речиси шест години заработував сама.

Таа на децата им кажа грди работи за мене, а знаете што е приказна за роднините. Има уште, но сега знам дека тоа што го живеев со неа, сама ќе го преживеам – заклучила таа.