Наставникот го казнувал ученикот затоа што секој ден доцнел на училиште додека не дознал што прави пред часот

Исфрустриран од фактот што еден од неговите ученици секој ден доцнел, наставникот решил да го казни фрлајќи му гума за бришење секој пат кога влегувал во училницата, за другите да не ги следат неговите лоши навики.

На сите ни е јасно дека овој вид на казнување не е општествено прифатлив во денешно време, но она што професорот го научи од целата оваа приказна е следното… Зошто момчето продолжило да доцни и покрај казните? Набрзо ја дозна вистината.

Еден ден забележал дека момчето доаѓа со велосипед и повторно се запрашал како доцни иако вози. Затоа тргна по него и ја откри вистината. Кога ја дознал вистинската причина за доцнењето на момчето, се чувствувал лошо што осудил некои работи без причина.

Момчето работеше доставувајќи весници низ градот и мораше да станува рано секој ден. Следниот ден момчето наместо казна го прегрнале…

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: