Наставникот оди 8 километри дневно за да им подели бесплатни оброци на учениците

Во услови на негативност и страв од пандемија на коронавирусот, наставникот во основното училиште Гримсби одел 8 километри секој ден за да им достави бесплатни оброци на социјално загрозените деца. Се разбира, тој брзо беше наречен херој.

Така, Зејн Паулс им доставувал 78 оброци секој ден на децата кои се квалификувани да ги примат. Тој вели дека товарот за носење големи торби на грб не е ништо во споредба со проблемите на семејствата кои се принудени да останат дома. На овој начин, семејствата можат да бидат повеќе заедно. Тие не мора да излегуваат, така што сите ние сме побезбедни, рече тој.

Секретарот на училиштето, Ким Лич, доставува оброци со автомобил во пооддалечените области. Претпоставувам дека има неколку семејства кои имаат многу малку храна. Основното училиште има 300 ученици, а за секое десетто живеат четири деца во дел од градот кој има многу лоши услови за живот.

Зејн Паулс е поранешен војник кој сака спорт и испораката на оброк го користи како можност да провери некои деца, а родителите имаат можност да разменат неколку зборови со него. Паулс посветува големо внимание на пропишаното растојание и правилата на однесување за време на епидемија.

Клер Пуфри е една од мајките која изрази голема благодарност за напорите на г -дин Паулс. Таа рече: „Многу ни помага затоа што значи дека не треба постојано да одиме во продавница за да купиме храна за децата. На овој начин сите сме побезбедни “.

Паулс стана вистинска легенда поради неговото несебично однесување. Така се појавија постери на кои учениците го охрабруваат и охрабруваат. Еден од нив гласеше: „Браво, г -дин Паулс“.

На еден тротоар со креда пишува: „ЛЕГЕНДА !!! Г -дин Пауулс “.

Зејн Паулс остана скромен кога му беше кажано дека е вистински херој. Тој додаде: „Мојата работа е благосостојбата и образованието на овие деца. Во овие времиња, го правам тоа на малку поинаков начин “.