Нашол 43.000 долари во стар двосед, а тоа што го направил ги воодушевило сите

Еден човек пронашол 43.000 долари во стар двосед што го купил на саем за половни производи. Сè го воодушеви со тоа што го направи со тие пари. Што би направиле со 43.000 долари? Што би направиле ако ги најдете тие пари во парче мебел што сте го купиле на саем за половни производи? Хауард Кирби е човек од Мичиген кој пронашол токму толкава сума на пари во стар двосед. Многу често купува половен мебел во продавницата „Хабитат фор хуманити“. Таму го купи тој специјален двосед.

Тој неодамна откри дека всушност цело време буквално седел на 43.000 долари. Што направи тој? Решил да ги врати сите тие пари. Тој рече дека ќе го направи тоа повторно бидејќи и Исус ќе го направи тоа. „Светиот дух дојде и ми рече дека тоа навистина не е мое“, рече Кирби. Адвокатот му рекол дека има право да ги задржи парите, но сепак решил да му ги врати на вистинскиот сопственик. Семејството рече дека нивниот покоен дедо ги криел парите во двосед.

Кога луѓето слушнале што направил овој несебичен човек, се зачудиле. Почнале да донираат услуги и материјали за реновирање на покривот и подот на куќата, а тој набрзо добил 15.000 долари. Трогнат, Кирби рече: „Ова ги обнови моите чувства за човештвото. Има многу добри луѓе во светот. Има многу лоши и лоши работи кои често се случуваат, а ние имаме навика повеќе да се сеќаваме на лошите отколку на добрите. Но, мило ми е што охрабрив толку многу луѓе.

Исто така, мило ми е што можев јавно да кажам дека верувам во Исус и дека Тој ќе го стори истото“. На Кирби неодамна му беше отстранет бубрегот, но тој сепак рече дека имал одлична година. Неговиот 11-ти внук се родил, а синот и снаата купиле куќа во неговото маало.

“Јас сум благословен. Се случија многу работи за кои на почетокот мислев дека се лоши, но и тие се дел од животот. Не се обесхрабрувајте. Кога тоа ќе ми се случи, само се сеќавам на сите добри работи што дојдоа откако ги вратив парите. Никогаш не очекував да се случи такво нешто. Ова беше тешка и прекрасна година“, додаде тој.