Највисокото семејство на светот има просечна висина од над два метри (ФОТО)

Најнискиот член на ова семејство е висок 191,2 см Семејството Трап од Минесота е официјално највисокото семејство во светот со просечна висина од 203,29 см. Криси Трап сака да каже дека е најниската личност во највисокото семејство во светот. Со 191,2 см, таа дефинитивно се квалификува како многу висока, особено за жена, но навистина е пониска од другите членови на семејството.

Нејзиниот сопруг Скот е висок 202,7 сантиметри, додека нејзините две ќерки Савана и Моли се високи 203,6 сантиметри и 197,26 сантиметри. Најмладиот член на семејството, Адам Трап, е највисок во куќата, со вртоглави 221,71 см. Сите заедно имаат висина еднаква на должината на половина од тениското игралиште!

Адам, највисокиот од Замките, беше тој што ја доби идејата да се обиде да влезе во Гинисовата книга на рекорди на највисокото семејство во светот. Целото семејство ја посети д-р Ана Судох, лекар ортопед во Essentia Health, за официјално да ги измери. Секој член требаше да се измери три пати, стоејќи и лежејќи, при што просекот од овие мерења се користи за пресметување на висината.

Зборувајќи за тоа дека се највисокото семејство на светот, Трапс изјавија дека трпеле различни болки во текот на нивниот раст, кои оставиле видливи стрии на нивните тела.

Савана за Гинисовата книга на рекорди изјавила дека еднаш за еден месец пораснала за 3,5 см.

Семејството Трап има сериозни проблеми и при купување облека, бидејќи е многу тешко да се најдат работи во нивната големина, но признаваат дека имаат корист и од нивната висина.