НАЈДОБАР ДРУГАР: Кучето го насмеа бебето до солзи

Децата и домашните миленици можат да живеат заедно.

За тоа сведочат голем број родители кои имаат домашни миленици, но и истражување кое покажало дека децата кои живеат во домот каде што живеат и животните, имаат посилен имунитет и помалку се склони кон астма и алергии.

Иако на почетокот може да биде потребно извесно време за да се приспособат, со позитивен пристап кон односот меѓу домашно милениче и дете, може да се роди вистинско пријателство кое ќе ги одбележи нивните животи и ќе ги направи среќни.

Ваков пример можеме да видиме во следното видео во кое кучето го смее детето до солзи