Најдолгото име во светот – Оваа мајка и дала име на својата ќерка со 1.019 БУКВИ!

Амбициозна мајка која сакала да постави уникатен Гинисов рекорд и дала на својата ќерка име од 1.019 букви, што е најдолгото име на светот. Со толку долго име, родителите добија извод од два метра должина.! .. Со текот на годините, на нашата страница презентиравме интересни факти од денот некои прилично неконвенционални и интересни имиња за бебиња, но повеќето од нив барем некако добија смисла.

Ова што сега ќе ви го претставиме е најдолгото име на светот запишано во извод од матичната книга на родените и сосема е невозможно сето тоа да се каже одеднаш, но повторно, во суштина тоа беше поентата на целата оваа интересна приказна. Мајката која на својата ќерка и го дала ова неверојатно долго име, при посетата на Опра Винфри изјавила дека сака само да постави Гинисов рекорд и во исто време да се погрижи нејзиното девојче да има уникатно име.

Морав да направам нешто за да го соборам рекордот на Гинисовата книга. Морав да се погрижам нејзиното име да биде единствено. Не сакав нејзиното име да биде како кое било друго“, изјави сопругата на Сандра во шоуто на Опра Винфри во 1997 година. Во моментот кога емисијата се емитуваше за прв пат, персоналот мораше да направи посебна графика само за да го прикаже името на младата девојка на екранот.

Но, она што навистина ги запрепасти и публиката и гледачите дома беше кога девојката која помина покрај „Џејми“ беспрекорно го изрецитира своето полно име. Затоа обидете се да го направите сето тоа одеднаш: Rhoshandiatellyneshiaunneveshenkescianneshaimondrischlyndasaccarnae renquellenendrasamecashaunettethalemeicoleshiwhalhinive’onchellecaundenesh eaalausondrilynnejeanetrimyranaekuesaundrilynnezekeriakenvaunetradevonneya vondalatarneskcaevontaepreonkeinesceellaviavelzadawnefriendsettajessicanneles ciajoyvaelloydietteyvettesparklenesceaundrieaquenttaekatilyaevea’shauwneorali aevaekizzieshiyjuanewandalecciannereneitheliapreciousnesceverroneccalovelia tyronevekacarrionnehenriettaescecleonpatrarutheliacharsalynnmeokcamonaeloies alynnecsiannemerciadellesciaustillaparissalondonveshadenequamonecaalexetiozetia quaniaenglaundneshiafrancethosharomeshaunnehawaineakowethauandavernellchishankcarl inaaddoneillesciachristondrafawndrealaotrelleoctavionnemiariasarahtashabnequcka gailenaxeteshiataharadaponsadeloriakoentescacraigneckadellanierstellavonnemyiat angoneshiadianacorvettinagodtawndrashirlenescekilokoneyasharrontannamyantoniaaquin ettesequioadaurilessiaquatandamerceddiamaebellecescajamesauwnneltom ecapolotyoajohny etheodoradilcyana.

И тоа е само нејзиното име. Нејзиното средно име е Koiaanisquatsiuth, а нејзиното презиме е Вилијамс. Но, бидејќи нејзиното име не е најлесно за изговарање на светот, нејзиното име е Џејми. Сандра во тоа време и кажа на водителката Опра дека таа и нејзиниот сопруг, кога нејзината ќерка се родила на 12 септември 1984 година, напишала Rhoshandiatellineshiaunneveshenk Koiaanisquatsiuth Вилијамс во нејзиниот извод од матичната книга на родените, но потоа одлучила дека тоа не е доволно долго.

Така поднесоа амандман со кој нејзиното име стана 1.019. име долго букви! Додале и средно име од 36 букви На крајот изводот и бил долг два метри! Да и се даде необично име на ќерка си беше една работа, но да се тера да го научи, еее… тоа беше сосема друга работа!

Девојката (во тоа време) мораше да го сними своето име на касета, а потоа повторно и повторно да и го пушта додека не го научи напамет. Во шоуто на Опра, младата Џејми рече дека ѝ се допаѓа нејзиното уникатно име затоа што ја направило позната и што и овозможило да патува по емисии и да го пропушти училиштето.

Иако епизодата на Опра Винфри Шоуто за најдолгото име во светот во изводот на родените беше емитувана во 1997 година, таа стана вирална на Интернет пред само неколку години во 2019 година, кога беше објавена на нејзиниот канал на Youtube. Оттогаш ова име и приказна кружат на интернет