Најлошиот ден во мојот живот: Свршеникот многу ме повреди, ми постави ултиматум кој целосно ме скрши

Bride In Bedroom Having Second Thoughts Before Wedding

Не очекував дека ќе можеш толку да се расправаш за свадбa. Мислев дека Махаило е љубовта на мојот живот. Дека тоа беше најдоброто нешто што ми се случило. Сега се прашувам дали целата наша врска беше една голема грешка и дали тој воопшто ме сака – пишува Наталија која се подготвуваше за брак

Се започна кога требаше да направиме список на гости. Кога Михаило рече дека сака да и се јави на Ања (неговата поранешна), помислив дека тоа е шега. Но не. Беше сосема сериозен. Тој рече дека доживеал многу со неа и дека таа му била важна и дека не може да замисли да не биде таму на тој ден. Чувствував како некој да ме удрил со тупаница по лице – ја раскажува својата приказна Наталија.

Дали таа е важна? Не можете да замислите свадба без неа? Што за мене? Илјадници мисли ми летаа низ главата. Ништо во нашата врска досега не ме повредило вака. Плачев од беспомошност, а тој изненадено ме погледна. Како да не разбираше од каде дојде мојата реакција. Не издржав и побегнав од дома – вели таа видно потресена.

Не знаеше што треба да направи Наталија во тој момент, но знаеше само едно. Првата работа што ја направив беше да се јавам на мојата пријателка. Таа беше изненадена и огорчена како и јас. Таа рече дека нема причина да ја покани бившата на свадба. Па, освен ако немаат заедничко дете, но во нашата ситуација тоа е апсурдно – вели таа.

Еден пријател ја советувал добро да размисли дали сака да се омажи за него. И таа се погрижи неговата претходна врска навистина да заврши. Според неа, исто така изгледало како цело време да чувствува нешто кон Ања, а и покрај нивната разделба, не сакал или не можел целосно да се откаже од неа. Почнав да се прашувам зошто Михаило започна врска со мене. Можеби беше болен по последното раскинување? Или можеби е со мене затоа што не може да биде со неа. Знам дека Ања го остави. Таа изјавила дека не сака повеќе да биде со него. Тој го прифати тоа, иако на почетокот му беше тешко – вели несреќната невеста.

Подоцна никогаш не се распрашувала за нивниот статус. Во секој случај, вели таа, немала причина за тоа. Мојата сакана никогаш не ме запоставуваше, најголемиот дел од слободното време го поминувавме заедно. Дури и да и пишел или дури понекогаш да ја видел, тоа не би ми било проблем, но нејзината покана за свадба би била предалечна – тврди девојката и додава:

И мајка ми е многу изненадена од неговата идеја, но не сака да се меша. Таа рече дека мора да разговараме и да се договориме за себе. Таа не сакаше да заземе никаков став, но беше очигледно дека сепак ме поддржува. И не само затоа што сум нејзина ќерка. Откако разговарале и кога таа му објаснила како се чувствува, настанал друг проблем

Му објаснив дека не е нормално да го каниш бившиот на свадба, но тој воопшто не послуша. Рече викам кој сакам, а тој може. Конечно ми даде ултиматум. Или Ања ќе биде на списокот на гости или нема да дојдам на сопствена свадба – изјави шокираната девојка. Не знам што да мислам за тоа. Јас сум збунет и скршен. Се испостави дека поважна му е бившата на мојот вереник од мене. Воопшто не му е грижа како јас се чувствувам за тоа.

Никогаш во животот немаше да помислам дека вакво нешто ќе ми се случи – изјавила несреќната девојка на Редит, а коментарите само продолжуваат да доаѓаат.

Не се знае како заврши оваа приказна, но едно е сигурно. Девојки, ова не е нормално и не дозволувајте партнерите вака да си играат со вас и вашите чувства.