На бебето му го извадиле апаратот за одржување, а потоа се случило чудо кое ги воодушевило лекарите

Лекарите го отстраниле апаратот за одржување на бебето бидејќи мислеле дека нема да можи да диши самостојно, но се случи чудо над сите очекувања. Семејството се подготвувало да се поздрави со болното момче кога лекарите требало да отстранат апарати за одржување во живот. Но, чудото од бебето Карсон Џекс Хаф им пркоси на очекувањата на сите бидејќи почна да диши самостојно!

Кога Челзи Хаф го роди Карсон Џекс во 36-та недела од бременоста, работите добија застрашувачки пресврт. Иако породувањето беше брзо и срцето на момчето забрзано чукаше за време на породувањето, се се промени откако тој дојде на свет. Одеднаш, срцето на Карсон запре. Откако го положи детето на градите на мајка си, неговото срце повторно почна да чука. Но, набрзо пулсот повторно му паднал и лекарите откриле низа здравствени проблеми.

Го ставија Карсон Џекс на апарати за одржување во живот и направија еден куп тестови и проценки. Поради тешката состојба и се низ што минувало момчето, лекарите конечно заклучиле дека единствена опција е да се отстрани апаратот за одржување во живот. „Единствениот начин да се опише она што се случи е дека ова прекрасно момче претрпи две многу ретки трауматски состојби кои се целосно неповрзани една со друга. Едната е непозната како причина“, напишала уништената баба на малото момче, Лиза Хоф.

Лекарите се посомневале на крварење во левиот темпорален лобус на момчето, со дијагноза не-кататична хиперглицинемија (НКХ). NKH е ретко генетско нарушување кое предизвикува акумулација на глицин во телесните ткива и течности.

По многу молитвено размислување, Челзи и нејзиното семејство одлучија да ја отстранат животната поддршка и да му дозволат на Карсон да го најде своето исцеление на рајот.

Лекарите беа во страв откако ја отстранија машината за одржување во живот
Семејството побарало молитви додека се подготвувале да бидат отстранети од апарати за одржување. Кога почнаа да се збогуваат со Карсон Џекс Хоф, се случи нешто неверојатно. Малото момче им пркоси на шансите и почна да диши самостојно! „Денес бевме сведоци на чудо!! Лиза Хоф напиша на Фејсбук. „Дадовме 10 минути по повлекувањето на интензивната нега и вентилаторот и ни беше кажано дека нема да диши сам и да очекуваме дека неговото срце ќе престане во тие 10 минути… Но Бог и Карсон имаа други планови!

Штом лекарите го симнаа Карсон од вентилаторот, тој почна да диши и пулсот и нивото на кислород му се стабилизираа. Почна да диши и да голта – сите работи што лекарите рекоа дека никогаш нема да може да ги направи. А благословот целосно го израдува семејството на малото момче.

„Не сум сигурна зошто некогаш мислев дека не заслужуваме чудо.. и не сум сигурна колку време сме со него, но сега заслужуваме“, рече Лиза.
Ова бебешко чудо ги изненадува сите со својот напредок. И додека Бог ја знае само неговата иднина, Лиза Хоф и Челзи Хоу уживаат во секоја минута благословени со слаткиот Карсон Џекс.

Карсон има уште толку многу работи да надмине. Но, секој ден носи неочекувани чуда. Неколку недели откако семејството ги принуди лекарите да го отстранат апаратот за одржување во живот, чудотворното бебе оди силно и им пркоси на сите шанси. Лекарите дури го пуштија од болница и го испратија дома со семејството!

Малиот Карсон продолжи да напредува дома. Тој порасна до здрава тежина, а неговиот пулс и нивото на кислород остануваат стабилни. Нивото на глицин драстично падна, што е неверојатно. И додека ова драгоцено бебе има уште долг пат да помине, тој напредуваше многу повеќе од сè што лекарите мислеле дека е можно!

Молитвите продолжуваат да го опкружуваат Карсон Џекс Хоф и ве молиме да им се придружите. Господ очигледно има големи планови за ова слатко момче!