На бездомникот му подари ново палто, а неговата реакција е бесценета!

Понекогаш најмалку и најпотребни работи во животот се оние кои носат најмногу радост, особено за оние кои немаат сопствена куќа, семејство или некој кој би се грижел за нив.

Тројца пријатели веќе долго време собираат пари за да му купат ново палто на бездомник како подарок за Божиќ. Кога го затекнаа на улица и на местото каде што е секогаш, некаде по полноќ, беа главната причина за неговата реакција која тешко може да ве остави рамнодушни.

Прекрасно е чувството во оваа празнична сезона да се мисли на оние кои немаат толку среќа да имаат топол дом и да ја почувствуваат таа атмосфера, но ситниците најмногу ги радуваат.