На бездомникот му понудила бесплатна фризура, а сега со него има три деца

Фризерката на бездомникот му понудила бесплатна фризура, и сега со него е во брак 11 години и имаат три деца. Луз Есенија Геронимо Черна од Њу Сан Хуан, Мексико, се сретна со Хуан Мендоза Алвизар пред продавницата за миење автомобили во 2009 година. Разговарала со бездомник кој тогаш живеел во нехумани услови и го прашала дали ќе и дозволи да се грижи за него.

Така започна се пред 12 години, а денес Луз и Хуан се во среќен брак и имаат три деца. Нивната љубовна приказна стана вирална на TikTok, пренесува Mirror . Клипот за љубовта на овој филм содржи фотографии кои ги документираат условите во кои живеел Хуан додека бил на улица. Прикажана е сликата на Хуан од тоа време и колку тој бил запоставен додека не добил покрив над главата.

Тогаш се појавуваат првите фотографии на кои се гледа како неговата идна сопруга го трансформира, помагајќи му да се потстрижи и да изгледа чисто и свежо. На снимката се гледаат и Луз, Хуан и нивните три деца Лариса, Кимберли и Зазил со пар кој се венчал во 2011 година.

Бездомници и деца
Таа знаеше дека тие двајца ќе имаат заедничка иднина Луз, која денес има 30 години, вели дека во моментот кога го видела Хуан (31), знаела дека двајцата ќе имаат заедничка иднина и дека и било јасно дека тој ќе и биде сопруг. Таа се заљуби не само во Хуан, туку пред се во начинот на кој тој се однесуваше и се грижеше за другите луѓе и покрај тоа што живееше во екстремно лоши услови.

„Тоа беше љубов на прв поглед“, открива Луз. Првото нешто што го видов беше неговиот начин на однесување кон луѓето. Кога го пресеков бев малку изненаден, изгледаше одлично. Нашиот однос беше добар од самиот почеток и беше она што го барав. Нема сомнеж дека тој што бара наоѓа, а јас другата половина што ми требаше ја најдов кај него.

Хуан денес работи како ѕидар, а во слободно време поправа мобилни телефони. Освен што е оженет и има деца, локацијата каде што живеел е значително различна од местото каде што живее сега. Неговите околности драматично се променија во овие 13 години; сега има жена и семејство и може да работи и да заработува за да го издржува своето потомство.

На TikTok нивната приказна беше прегледана неколку милиони пати за неколку дена и собра неколку стотици илјади лајкови.