На бездомник му понудила дом, не знаела што ќе се случи таа вечер

Жена од Тексас сакала да му помогне на бездомникот, па му понудила сместување во куќата за да се засолни од студот. Кога сите заспале таа вечер, таа се разбудила и видела шокантна глетка во нејзиниот дом. 66-годишната жена, чие име не се соопштува, живее сама со двете внуци во Хјустон. Во гостинската соба и големо срце му понудила место за спиење на Томас Смит, кој немал каде да спие.

Сите во куќата си легнаа или така мислеше жената, кога се разбуди од нешто што го прави Смит, веднаш после 1 часот по полноќ. Според телевизијата КПРЦ, Смит рекол дека слушнал тресок што го натерало да скокне од креветот, но очигледно тоа не ги разбудило жената и нејзините внуци. Смит претпоставил дека некој се обидува да упадне, но набрзо сфатил дека тоа не е така. Кога ја отворил вратата од спалната соба на сопственичката, видел што се случило и брзо реагирал.

Чад ја поплави куќата бидејќи експлозија на таванот предизвика пожар. Грижливата баба сè уште била во кревет, но дел од таванот паднал врз неа по експлозијата. Смит побрзал да ги расчисти урнатините и да ја извлече од креветот и куќата на безбедно, но девојките останаа заглавени внатре. Херојот бездомник ризикуваше високи температури и потенцијално задушување со чад за да се врати внатре за да ги спаси девојчињата на возраст од 8 и 10 години од кревет.

Со децата во раце, храбро излезе од влезната врата, обединувајќи ги бабата и внуците. За чудо, сите во куќата, вклучувајќи го и Смит, ја напуштиле куќата неповредени, иако сè во куќата било изгорено и уништено. После 40 години се изгоре пред очите на бабата, но таа и нејзините внуци беа живи и здрави. И сето тоа благодарение на тоа што сакала да му помогне на некого, на кој се покажало дека и е исплатено веднаш и на неверојатен начин.

И додека многу луѓе не би ни помислиле да поканат бездомник во својот дом навечер, поради грижа за сопствената безбедност, можеби оваа жена слушала некои од нејзините внатрешни чувства. Да не беше таму, пожарот брзо ќе се раширеше и можеше да предизвика и повреди и смрт. Оваа изненадувачка ситуација е доказ дека благословите понекогаш доаѓаат на најнеочекуван начин.