На денот на нашата венчавка, мојот сопруг доби порака од мајка ми – Порака само за нив двајца

На денот на нашата венчавка, мојот сопруг доби порака од мајка ми. Порака само за нив двајца. Како некој кој исто така се бори со анксиозност, знам дека ова нешто може да биде вистинско чудовиште. Иако е невидлив, може да варира од нервоза поради претстојниот состанок или до целосен дефект без очигледна причина. Кога втората верзија ќе се појави со полна сила, утешно е да се има таа личност која може да биде мир во бура.

За Ники Пенингтон таа личност била нејзината мајка. Денот кога почина нејзината мајка, покрај тагата, во Ники владееше и страв затоа што изгубила личност која најдобро ја разбирала и на која можела да му го отвори целото срце секогаш кога ќе стане вознемирена. Но, во тоа време, таа немаше поим дека нејзината мајка веќе имала план да се осигура дека нејзината ќерка е во добри раце дури и кога ја нема.

Ники ја сподели својата прекрасна приказна на нејзината Фејсбук страница Grief to Hope , и таа може да биде охрабрувачка за секој што се бори со анксиозност. Вие не сте сами во таа битка. Ники напиша: „Анксиозноста е дел од мојот живот откако знам за себе. Таа беше таму толку долго што не се ни сеќавам кога не била таму. Ако и самите се борите со анксиозноста, тогаш знаете дека ја имате таа една личност. Една личност која знае како да ве смири среде напад на анксиозност.

За мене, таа личност беше мојата мајка. Таа точно знаеше што да каже, како да каже и вистинскиот момент да го каже за да ме врати во реалноста. Нејзините зборови и утеха секогаш ја надминуваа мојата вознемиреност. Отсекогаш претпоставував дека таа секогаш ќе биде тука за мене, но тоа се смени. Неколку недели по мојата венчавка добив напад на анксиозност. Реков дека морам да и се јавам на мајка ми, а маж ми рече: „А што велиш да се обидеш да разговараш со мене? Обиди се и ќе видиме како ќе направам.’

Се обидов, му дадов шанса да ја ублажи мојата анксиозност и тогаш се почувствував како да разговарам со мајка ми, како да зборувам со мојата личност. Повиците кон мајка ми, кога имав напади на анксиозност, се намалуваа. Таа никогаш не праша зошто не се јавувам повторно, никогаш не ме испрашуваше. Мајките како мојата се навистина многу ретки. На денот кога мајка ми почина, му се јавив на мојот сопруг. Реков: „Мојата личност ја нема. Личност која ме познаваше и сакаше со сите мои маани. Оние луѓе кои можеа да ги смират моите стравови. Ја нема.

Потоа ми кажа приказна за мајка ми. Приказна што никогаш не ја слушнав затоа што таа не сакаше да ја знам. Видете, на денот на нашата венчавка, мојот сопруг доби порака од мајка ми. Порака само за нив двајца. Пораката со наслов Како да се биде личноста на Ника гласела: Чекор: Само слушај, Чекор: Слушајте уште повеќе. Чекор: Не обидувајте се да го решите проблемот. Чекор: Кажи ѝ дека разбираш. Чекор: Продолжете да слушате додека таа сама не организира сè. Таа секогаш го прави тоа. Таа сè уште не го знае тоа, но одамна може сама да го среди сето тоа.

Мајка ми се откажа да биде моја личност не затоа што сакаше, туку затоа што сакаше мојот сопруг да научи да биде таков кога ќе ја нема. Таа се откажа да биде моја личност за да се осигура дека секогаш имам своја личност, без разлика на се.

Па, мамо, ти ќе бидеш моја личност засекогаш“.