На денот на свадбата баба ми ми го рече ова, и и сум благодарна – 30 години од бракот немав ниеден проблем ни со сопругот ни со децата

Мажот е прекрасен, а децата образовани и успешни Ако вашиот семеен живот не е како што треба, децата не слушаат, време е да се свртите кон мудрите совети на нашите постари. Ова се упатствата што ми ги даде баба ми пред свадбата, пред 30 години. Како што покажа времето, тие ми помогнаа да ги пребродам сите брачни кризи, да избегнам деструктивни конфликтни ситуации, да одржам љубов и да подигнам прекрасни деца!

Совети на баба:
Не се карајте со сопругот пред децата. Во спротивно повеќе нема да ве почитуваат ни едните, ни другите, ќе го изгубите авторитетот. Резултатот е непочитување и непослушност на децата. Мажите се повеќе подготвени да помогнат отколку да следат наредби. Само направете го тоа на убав начин за да го натерате вашиот сопруг да сака да го прави она што вие го сакате.

Најголемата вредност е семејниот мир. Чувајте го, бидете во можност прво да простите и да зборувате. Не чистете ако сте нерасположени. Ако не сте во мир со себе, само ќе создадете уште поголем хаос. Немојте да бидете мрзливи да научите нови работи. Само образована мајка може да има паметни и добро воспитани деца.

Не бидете љубоморни, за да не го уништите вашето семејство. Ако мажот ја сака и почитува својата жена, тогаш никогаш нема да ја изневерува. Секогаш подготвувајте вкусна храна и убаво украсете ја. Мажот не е животно што само јаде што и да му се сервира. Почитта е главната работа во семејството. Ако има почит, ќе има љубов која трае вечно.