На политичарот за време на неговиот говор му влета пчела во устата, а тој ја проголтал

Шокираниот Форд се оддалечува од микрофонот, па дури и ја става раката во устата во обид да ја извлече пчелата, но безуспешно.

Премиерот на Онтарио, Даг Форд, стана неочекувана интернет ѕвезда, откако минатиот викенд се појави видео на кое тој случајно голта пчела.

Политичарот одржа говор на прес-конференција, темата беше приватна медицинска помош, а непоканет гостин пчела!

На видеото може да се види како пчелата му лета околу главата на политичарот, а во еден момент само му лета во устата.

Шокираниот Форд се оддалечува од микрофонот, па дури и ја става раката во устата во обид да ја извлече пчелата, но безуспешно.

„Само што голтнав пчела“, вели тој и пие вода.

Дури тогаш настанала скршеницата.

– Сигурен сум дека овој момент ќе се гледа одново и одново, ох, само ми падна низ грло – скрушено рече Форд, кому на социјалните мрежи му се смеат затоа што испил вода од шише откако проголта пчела – велат дека сакал да да си олесни и да го пие како лек