На само еден месец мајка и ја оставила. Статусот на нејзиниот татко на Фејсбук ја воодушеви планетата!

Ричард Џонсон (21) чекал да ја види насмевката на својата ќерка Персефона која се родила пред неколку месеци. Сепак, неговата среќа ја прекина одлуката на партнерката да го остави и да се оддалечи илјадници километри, заедно со бебето. Но, набргу младата жена почнала да го гледа детето како товар и го дала на посвојување. Кога Ричард го открил тоа, веднаш се качил во авионот и отишол да ја земе ќерка си. Но, суровата реалност е дека кога само еден родител воспитува дете, тоа може да биде вистински предизвик.

Својата приказна ја сподели на својата Фејсбук страница „Life Papa“ каде може да добиете совети од искусните татковци!

„Драг тато,
Моето име е Ричард Џонсон и јас сум самохран татко на девојче по име Персефона. Нејзината мајка ја оставила кога малата принцеза имала само еден месец. До денес, сè уште не знаеме точно зошто, но мислиме дека тоа е постнатална депресија. Во првите недели останав сам со девојката, па дојдов на оваа страница. Толку се плашев од татковството во целина и сега сум самохран родител и имам две улоги. Не знаев како да се справам со тоа. ”

„Ги купив сите можни книги за родителство, гледав илјадници видеа за правење фризури за девојчиња, лакирање нокти и, воопшто, како да им помогнам на моите деца. Тогаш сфатив дека има и многу други татковци кои минуваат низ истата фаза како мене.„На оваа страница, на пример, има многу самохрани татковци и нивните совети ми дадоа сила да останам на вистинскиот пат. „И двајцата сме многу среќни и многу блиски. Овде изминавме долг пат, но добро ми оди и сè им должам на луѓето на Фејсбук страницата „Life Papa“.
Значи, и двајцата сме ви многу благодарни!“

Во вашето место мора да има барем еден самохран родител, кој секој ден се бори за неговото дете да не почувствува дека нешто му фали… Ние го поддржуваме!