На сред пат нашол две мали животинчиња. Немаше поим дека кога ќе пораснат ќе изгледаат вака!


На сред пат нашол две мали суштества. Без размислување излегол од автобусот и ги подигнал. И не само тоа – ги однел кај себе! Џорџ Холт како и секој ден ја вршеше работата на возач во јавниот превоз. Еден ден по пат наишол на две мали верверички, кои не биле постари од неколку дена. Без размислување излегол од автобусот и ги подигнал. И не само тоа – ги однел кај себе!

Сопругата на Џорџ, Пети, ја презеде улогата на нивната мајка и почна да се негува на начин што целосно ќе ве разгалува! Малите ги добија имињата Фред и Џинџер Џорџ и Пети пребаруваа на интернет за совети за правилно одгледување верверички.

Вклучени се и редовно хранење и топли бањи. Ѓумбирот сакаше да пие млеко…… И даспија По само еден месец се виде колку пораснале. Во меѓувреме се префрлија на цврста храна

По два месеци, веќе беа две верверички речиси подготвени да се вратат во природата Поминаа 70 прекрасни денови и Фред и Џинџер се преселија во природен парк во Денвер. Денот кога раскинаа беше тежок особено за Пети.

Изгледа дека изгубиле дел од семејството, но чувството дека некого спасиле и сознанието дека овие крзнени суштества сега се меѓу нивните треба да им врати насмевка на лицата.