На фејзбук објавив дека сум бремена и како ќе се вика нашето бебе – И тогаш почна нашиот кошмар…

Оваа приказна е доказ дека среќата сака тишина. Тоа е Ако сакате да бидете среќни, никогаш не споделувајте ги вашите најинтимни тајни со други луѓе Една корисничка на Редит го сподели својот проблем со сите и побара совет. Еве за што се работи:

„Го родив синот пред еден месец, а името го избравме на почетокот на бременоста. Името беше комбинација од две личности на кои сакавме да им оддадеме почит. Навистина ни се допадна тоа име и ни беше судено да му го дадеме на нашето дете. На почетокот на бременоста ја споделив радосната вест на Фејсбук, како и името што ќе му го дадеме на бебето.

Еден месец по мојата објава, золва ми, која не ни кажа дека е бремена, објави дека родила син и дека се вика како што ние рековме дека ќе си го викаме детето. Родителите на мојот сопруг ја прашале зошто го направила тоа, а нејзиниот одговор бил дека таа е прва што се породила и дека и се допаѓа името и дека не гледа во што е проблемот.

Мојот сопруг беше згрозен, лут на сестра му, но таа инсистираше на тоа дека има право да го именува своето дете како што сака. Не сакам да го сменам името кое толку ми се допадна, па решив двете бебиња во семејството да имаат исто име. Тоа и го кажав и таа беше шокирана. Сега целото семејство се сврте против нас и ни велат дека сме ситничари и да се откажеме од тоа име.

Золва ми збесна, вели дека на моето дете морам да му дадам друго име бидејќи не е можно двете бебиња да се викаат исто.

Дали сум навистина ужасна или таа е таа што згрешила?“ – прашува оваа мајка. Одговорите на корисниците се различни: додека некои велат дека тој има целосно право да се лути на злото, има и такви кои не гледаат во што е проблемот.

Јас и уште четири блиски луѓе го имаме истото име и никој не гледа проблем во тоа“, вели еден од корисниците.