НЕВЕРОЈАТЕН ТРИК: За само 3 години собрала пари за стан, ова е тајната

Шери Хауи стана вистински хит на интернет откако сподели едноставен трик со кој за три години ги заштедила парите од кои го купила станот. Таа купила нов стан во Окленд во 2015 година, откако заштедила за него само три години.

Мајка ми ме научи да организирам вака трошење пари и после три години успеав да купам стан – напишала Шери. Еве го нејзиниот трик:
Таа тврди дека е неопходно вашиот приход да се подели на 3 различни сметки. Одвојте пари за комуналии и сметки на првата сметка. Од друга страна, пари за живот – одење на фризер, лекар, во продавница, купување облека и подароци.

Третата сметка е најважна, одвојте ги парите што сакате да ги заштедите на оваа сметка и обидете се да ја направите таа сума малку повисока секој месец. Таа вели дека е многу важно да се држиме до овие поделби и да не се троши повеќе од планираното.

Немојте да бидете во искушение да трошите пари на намирници или обратно, важно е да се придржувате до она што сте го одредиле – советува Шери, која објаснува дека на овој начин не мора да штедите за станот, туку за она што го сака личноста, како патување, нов автомобил…