НЕВЕРОЈАТНА ИСПОВЕД НА ТАТКО: Ја најдов ќерка ми (17) како спие со дечко, а потоа…

За овој татко, концептот на татковство подразбира и емоционална поддршка во ситуации кога треба негативно да реагирате.

„Едно утро се симнав по скалите и ја видов мојата 17-годишна ќерка како спие на каучот во друштво на млад човек откако ја поминаа ноќта заедно“, ја започнува трогателната исповед на татко од Русија, а пренесува „The Јамка“.

„Тивко го подготвив појадокот, ги известив сопругата, помалата ќерка и синот дека имаме гости, а потоа гласно извикав: „Младиче, појадокот е готов“. Никогаш не сум видел некој да се разбуди толку брзо“, пишува овој татко.

И покрај новосоздадената непријатна ситуација, овој татко решил да седне да разговара со својата ќерка и нејзиното момче, а пред тоа да појадува.

„Тој беше многу симпатичен и пријателски човек. Очигледно необразован, но не и глуп. Имаше нешто чудно во него. Ќерка ми ме увери дека е љубезно и внимателно момче. Во тој момент таа го познавала околу еден месец.

Секој ден ја земаше на својот мотор за да ја однесе на училиште, но никогаш повеќе не преноќи“, додава таткото.

Ми рече дека нема семејство, нема образование и нема постојана работа. Мојата ќерка го сака. Тој ја обожава. Се запрашав: кој сум јас да ја спречам да згреши?!

Неочекуван пресврт

Со текот на времето, таткото се уверил во неговата сериозност. Младиот човек ја охрабрувал и навреме и ги пишувал задачите, се грижел за неа кога била болна, трпеливо и ласкал кога била нерасположена и, воопшто, имал добро влијание врз неа.

Околу осум месеци подоцна, семејството дознало дека младиот човек е бездомник. Неговиот татко се самоуби, а неговата мајка наркоманка побегна неколку недели подоцна. Тогаш имаше само 15 години. Три години преживеал на улица, спиејќи со пријателите и правејќи помошни градежни работи.

Кога го сподели своето знаење со семејството, сите плачеа. Во еден момент биле разочарани бидејќи ќерката цело време ја знаела оваа приказна, но не сакала да ја сподели со родителите.

„Следниот ден му го дадов клучот од нашата куќа. Му реков дека го очекувам секој ден. Ја преуредивме неговата соба и му овозможивме да учи. Тоа беше во 2000 година. Денес мојот „пронајден син“ и ќерката имаат успешен заеднички бизнис, а ми дадоа три прекрасни внуци“, ја завршува приказната овој татко, пренесува Ало.