НЕВЕРОЈАТНА СЦЕНА: Погледнете ја борбата меѓу кенгур и ММА тренер

Дес го извлече тој конфликт со оглед на тоа што се здоби со сериозни повреди, а во интервју за американските медиуми опиша што точно се случило.

Неверојатни сцени беа снимени пред неколку дена во Австралија, а во центарот на вниманието беа кенгурот и поранешниот боксер и ММА тренер, Клиф (Клиф) Дес.

Колку е силно ова воинствено животно, Дес се уверил кога кенгур се обидел да ги нападне неговите кучиња, а кога се обидел да ги спаси дошло до конфликт кој траел шест минути.

Дес го извлече тој конфликт со оглед на тоа што се здоби со сериозни повреди, а во интервју за американските медиуми опиша што точно се случило.

– Сакав да ги заштитам моите кучиња и да го избркам кенгурот од дворот, но тој почна да боксува со мене. Се обидов да го удрим со стап, но тој брзо се скрши. Потоа ме фати и ми ги повреди главата и раката, гризејќи ме за прстот. Не можев да се борам бидејќи неговите канџи беа премногу остри – изјави Дес.

Според локалните медиуми, средбите меѓу кенгурите и луѓето во Австралија не се ретки, а овие воинствени животни напаѓаат веднаш штом се почувствуваат загрозени, како што беше случајот во овој случај.