Невестата одлучи дека не треба да ја покани неа на свадба – Таткото се вмешал и и одржал лекција на својата ќерка

Објавувајќи на Reddit, 58-годишникот објасни дека требало да ја плати свадбата на неговата ќерка на рати, но неодамна откри дека неговата сопруга воопшто не била поканета. Кога станува збор за списокот на гости за венчавката, изборот е целосно на идните младенци, но една невеста изјавила дека одлуката да не покани еден човек на свадбата многу ја „чинела“, бидејќи нејзиниот татко решил да не плаќа за нејзината свадба.

Објавувајќи на Редит, 58-годишникот објасни дека требало да ја плати свадбата на неговата ќерка на рати, но неодамна откри дека неговата сопруга воопшто не била поканета. Откако се обидел да ја убеди својата 27-годишна ќерка да се преиспита и како и да е да ја покани, таа му рекла дека венчавката е само за „вистинското семејство“, иако момчето на нејзината вистинска мајка било покането …

„Мојата ќерка се мажи наесен. Треба да платам свадба, така се договоривме. Поканите ги добивме неколку дена откако ги извршив уплатите преку банка, но тие треба да се одобрат, па парите се уште не се уплатени. Мојата сопруга не беше поканета на свадбата. Јас сум разведен од мајката на мојата ќерка веќе 15 години и сум во брак со мојата сопруга веќе осум години. Мојата ќерка никогаш не ја сакаше мојата сопруга, тие не се согласуваа добро. Моите други две деца ја сакаат“, започна тој во објавата.

„Ја повикав ќерка ми и ја прашав зошто мојата сопруга не е поканета. Таа рече дека тоа е денот на нејзината венчавка и дека сака само да го покани своето вистинско семејство. Реков „па го покани момчето на мајка ти?“ и таа рече да. Реков „добро, тогаш да ја поканиш и мојата сопруга, инаку нема да платам свадба“. Таа одби и рече нека нема да ја кани жена ми. И кажав дека тогаш ќе ги откажам плаќањата, а таа не ми веруваше. Ги откажав и сега ќерка ми е лута на мене“, откри тој.

Како што пишува Мирор, таткото подоцна појаснил дека неговата сопруга има 61 година и дека ја запознал пет години откако се развел од мајката на својата ќерка.

Корисниците на социјалните мрежи беа поделени по ова прашање, бидејќи многумина можеа да видат дека иако мажот можеби не е задоволен од одлуката на неговата ќерка и може да го отповика финансирањето ако сака, таа исто така може да покани кој сака.

„Тоа се ваши пари и можете да ги потрошите како сакате. Вашата ќерка може да одлучи кого сака на нејзината свадба, а вие да одлучите да не платите за тоа“, коментира еден корисник, додека друг додал: „Таа има целосно право да одлучи кој ќе биде на нејзината свадба, но вие го имате секое право да одлучиш да ја поддржиш сопругата во ова. Особено ако не и се допаѓа само затоа што сте се ожениле по нејзината мајка“