Невестата ѝ забранила на мајка и да дојди на свадбата поради МАЖОТ: Она што му го подари ги шокираше сите

Идна невеста на социјалната мрежа Редит раскажа приказна за тоа како непријатно се изненадила кога нејзината мајка на идниот сопруг му подарила несоодветен подарок и рекла дека само се шегува со надеж дека двајцата ќе си ја подобрат врската. Рекла дека сопругот го запознала на групна терапија, каде дознала дека ја загубил мајка си во сообраќајна несреќа во која останал неподвижен и во инвалидска количка. Иако така го прифатила и го сакала, нејзината мајка неколку пати се обидела да го навреди на сметка на неговиот инвалидитет.

Таа од почетокот се однесувала лошо со него и го задевала, па дури и се „шегувала“ дека тој е одговорен за несреќата во која загинала неговата мајка. Таа конкретна забелешка ја кажа на годишнината од смртта на неговата мајка, а тој заплака. Таа подоцна се извини и праша дали може да дојде на неговиот роденден. Таа дојде и се извини за недоразбирањата во минатото, а мојот вереник беше збунет од нејзината промена на мислењето. Прекрасно се забавувавме до после вечерата кога таа му даде кутија во која пишуваше дека е нејзиниот роденденски подарок, а кога ја отвори забележавме еден пар патики Најк. Ја погледна и таа почна да се смее, а потоа рече нешто слично дека е оптимист и дека се надева дека еден ден ќе ги искористи – напишала невестата на Редит.

Потоа ги изгубила нервите и почнала да се расправа со нејзината мајка, која тврдела дека тоа било „само шега“. Таа рече дека не сака се да се случи така и дека тој е премногу чувствителен. И кажав дека повеќе не е добредојдена на нашата свадба, што ја шокираше, па ми рече дека и јас сфаќам се премногу сериозно, но инсистирав да ми ја врати поканата – објасни таа. Иако нејзиниот татко се обидел да биде посредник барајќи од својата ќерка повторно да ја покани нејзината мајка на свадба, таа останала цврста на својата одлука, а другите корисници на Редит веруваат дека таа е во право.

Не ја кани повеќе на твојата свадба. Искрено, по начинот на кој се однесуваше во тие два наврати, би размислувал целосно да ја исфрлам од мојот живот – коментира еден корисник. Она што таа го направи беше повеќе од сурово. Таква личност во животот никому не му треба – додаде друг корисник.