Невремето предизвикало интересна појава, морето личело на капучино (ВИДЕО)

На социјалните мрежи се појави видео од Ирска на кое е снимен природен феномен кој го претвори морето во капучино.

Имено, поради невремето, на површината на морето испливале алги и ја пениле водата.

Видеото од интересниот феномен брзо се рашири на социјалните мрежи, а во продолжение погледнете како изгледа кога целиот залив е преплавен со пенесто море.

Видео