Неговата работа е да ги води пациентите во собата: Снимките од камерите откриваат што тој навистина им прави! (ВИДЕО)

Живееме во време кога сочувството и грижата за другите се вистинска реткост. Барем ако верувате во она што го велат во вестите. И додека светот може да биде темно место, сè уште има зраци на светлина насекаде околу нас, како овој болничар по име Линдон Бекфорд.

Тој има златно срце и глас на ангел.

Повеќе од 30 години, Линдон го креваше расположението на пациентите во болницата во Бостон. Неговата работа се состои главно во транспорт на луѓе од нивната соба во операционата сала и назад.

Но, бидејќи патот до операционата сала може да биде еден од најтешките патишта што може да ги направи една личност, неговата улога е многу важна. Совршено ја извршуваше својата работа со децении.

Линдон е секогаш насмеана. Тој знае колку пациентите можат да бидат исплашени и нервозни бидејќи ги тера на операција. И затоа секогаш ги поздравува со зборовите: „Јас се викам Линдон и ќе бидам твојот возач“.

Покрај вниманието и љубовта што им ја дава Линдон, тој им пее и нив. На видео споделено од половина милион луѓе, новинар го следи низ болницата. И навистина погодува во срцето гледајќи ги насмевките на лицата на пациентите додека Линдон ги следи.

Луѓето како Линдон го прават светот подобро место. Се надеваме дека неговата приказна ќе не инспирира да се однесуваме едни кон други со почит. Ништо не чини. И, ако имате убав глас, пејте, вашата песна може да биде мелем за душата.