Неговата сопруга го изгубила видот, а тоа што тој го прави за неа е неверојатно

Оваа млада брачна двојка го започнуваше заедничкиот ден секој ден.

Меѓутоа, по неколку години жената целосно го изгубила видот, но и способноста сама да ги извршува секојдневните животни активности.

Нејзиниот сопруг бил решен да и го олесни животот и работата што е можно повеќе. Тој тргна по нејзините стапки, приоѓајќи се на далечните предмети на масата, отстапувајќи во кочијата Она без таа да го знае тоа.

Видеото е направено како дел од проектот „Слепа посветеност“, втор по ред, кратки филмови од едицијата „Јас и ти, засекогаш!“