Неговата сопруга починала, два дена подоцна сопругот пронашол скриена порака во неговиот паричник

Неговата сакана починала, а по два дена, сопругот во нејзиниот паричник пронајде тајна порака, која ја криела долго време, објави порталот „Новизивот.нет“. Пар Џими и Вилие Бреланд се венчале во далечната 1954 година.

Уживале во 60 години искрена љубов. Ги воспитаа добро своите деца и внуци. Но, тогаш се случи нешто што ќе ви го скрши срцето.

Вилие беше учителка и писателка во своето слободно време. Беше позната по тоа што секогаш пишуваше пораки во кои се потсетувала на се што треба да направи тој ден. Но 13 јануари 2015 година, таа почина во 83-та година од животот. Во тој момент, срцето на Џими се пресече.

Два дена по нејзината смрт, Џими забележал писмо во нејзиниот паричник.

Тоа беа последните зборови од неа наменети за него..
“Немој да плачеш затоа што отидов, те молам! Смееј се затоа што сум живеела! Знај да сум на среќно место и таму ќе се сретниме повторно”