Неговиот сопственик почина, но она што го направи коњот на погребот ќе ве остави без зборови!

Вагнер Фигуеередо де Лима и неговиот сакан коњ Серено беа неразделни. За жал, нивното пријателство нагло беше прекинато. Лима(34) почина од повредите во сообраќајна несреќа во близина на неговиот дом во Параиба, Бразил.

Десетици членови на семејството и пријатели на починатиот се собраа на неговиот погреб за да оддадат почит на Лима. Знаејќи колку коњот значеше за него, братот на Лима, Вандо, сметаше дека и Серено треба да биде со него.

Кога возилото со ковчегот поминало, се чинело како Серено да знае дека неговиот пријател го нема веќе.

Погледнете го и споделете го видеото со пријателите: