Нема да верувате: Баба доби писмо кое и било напишано додека била мало девојче, стасало по 50 години закаснување

Иако изгледа неверојатно, писмата секогаш пристигнуваат на вистинската адреса, дури и по половина век Писмо напишано на 12-годишно девојче од Литванија и било врачено во декември минатата година, речиси 51 година откако и било испратено од пријател од Полска со кој се допишувала.

„Мислев дека некој се шегува со мене“, рече Геновефа Клоновска откако доби писмо во кое имаше рачно изработена роза во боја и две хартиени кукли. Писмото, валкано и во фаза на распаѓање, летово испадна од отворот за вентилација заедно со уште 17 други, откако се урна ѕидот во поранешната пошта на периферијата на Вилнус.

Работниците предложија да ги фрлиме старите писма, но Наместо тоа, се јавив во поштата. Многу сум среќна што се заинтересираа – изјави новиот сопственик на зградата. Писмата од крајот на 1960-тите и почетокот на 1970-тите, додаде тој, веројатно биле сокриени од несовесен поштенски работник откако ги пребарал парите или вредните предмети. Најдени се само пет адресирани примачи, а во неколку случаи изгубените писма им биле предавани на децата на починатите примачи.

Од поштата нагласија дека досега немале слични случаи, но дека чувствуваат морална должност да ги достават сите писма. Сепак, ова не е прв случај на изгубено писмо. Пред четири години, во државата Њу Џерси, Мелиса Фахи и нејзиниот татко пронашле изгубено љубовно писмо во пукнатина под скалите за време на реновирање на една куќа. На пликот имаше поштенска марка од мај 1945 година, напишана од жена по име Вирџинија на нејзиниот сопруг Ролф Кристонферсен, морнар во норвешката морнарица.

Сепак, сопственичката на куќата не можела да поверува каква љубов и восхит негува Вирџинија кон својот сопруг, па решила да го испрати писмото на вистинската адреса. Мелиса успеала да стапи во контакт со синот на поранешен морнар, кој му прочитал писмо на својот 96-годишен татко, а Вирџинија починала пред шест години.