Нема да го оставам мојот дебел дечко, заради некој келнер – Нејзината постапка беше осудена од многумина

Необична ситуација и се случила додека седела со своето момче на кафе Една девојка ја сподели својата исповед, а нејзините постапки беа осудени од многумина. Необична ситуација и се случила додека седела во кафуле со своето момче. Таа со својата убавина го маѓепса келнерот, кој собра храброст да и пријде и покрај присуството на нејзиното момче. Еве како изгледаше тоа и како реагираше девојката која го опиша настанот:

Седев со дечко ми во кафуле и забележав дека келнерот ме гледа и се смешка. Дечко ми не примети затоа што правеше нешто за работа на лаптопот, седнавме да пиеме кафе и да го оставиме да го доврши тоа што имаше работа. Дури забележав дека разговара со колегите и дека тие се насмеани и гледаат во нас. Кога дечко ми отиде во тоалет, келнерот донесе кусур и ливче со бројот и рече: „Одговори кога ќе се умориш од дебелиот“ и намигна како мангуп. Кога излеговме, реков дека го заборавив полначот внатре и се вратив во барот. Му пријдов и му реков: „Мислиш ли дека некогаш би заминала поради некој што работи како слуга на 30 години? Тој дебел човек ќе ме носи на Карибите следниот месец“.

Потоа го завиткав тоа парче хартија заедно со 1.000 динари и му ги додадов: „А еве ти дека можеш барем со такси дома да се качиш на некој што ќе падне на твоите клинички трикови“. Стоеше и молчеше и не можеше ни да реагира од шокот. Не одиме на Карибите, двајцата работиме за нормални плати, но не знам зошто сакав на тој начин да го понижам – заклучила девојката. Веднаш потоа следеа коментари на корисници на интернет кои ја осудија постапката на девојката.

Можеше да му одговориш на друг начин. Вака се пониживте себе си и дечко ти. Можеби го сакате, но ве тресат комплекси, станавте спонзор – напишал еден корисник. Се е во ред и ја разбирам реакцијата, но да се разбере слугата и келнерот не се исто ниво и форма на работа, и дечко ти послужува некого со тоа што го направил на лаптопот – вели друг корисник. Многу грдо! Можеше да го одбиеш на убав и женски начин. И поради такви искомплексирани луѓе, момчињата имаат лошо мислење за девојките. Срам да ти е! Таа ароганција ќе те удри по глава – осуди третиот коментатор.

Разбирам дека си лута затоа што го навредил твоето момче, но ова дефинитивно беше премногу. Не е во ред некого толку да се понижува, особено затоа што мислам дека на келнерите треба да им се даде медал за работа со луѓе – напиша друг човек.

Од друга страна, имаше и такви кои мислеа дека мажите кои им приоѓаат на девојките додека се во друштво на нивните момчиња не заслужуваат ништо повеќе од тоа што го подготвила оваа девојка.