Ненси го застана времето – Во брак е 70 години! Тоа што го сочувала е фантастично

Децениските бракови сè уште се реткост Мелвин и Ненси, 91 и 86, кои се запознале на лизгалиштето во Мичел, Јужна Дакота, кога биле тинејџери.

Извесно време одеа заедно на лизгање и љубовта се разви со голема брзина. Тие беа сигурни дека тоа е за цел живот.

Ја прашаа на градскиот стадион, каде што со задоволство кажа „да!“. Се сеќава на секој детал.

Свадбата се одржа на 6 јануари 1952 година во премиерот Игреј Лутеран, а Ненси носеше фустан купен во Харолдс Шоп. Го задржа до денес и повторно го облече, во што и успеа, исто како на денот на свечената годишнина!