Непозната жена и помогнала на една мајка за да ја однеси својата ќерка во тоалет

За малите деца, гласните и преполни јавни тоалети може да бидат многу страшни. Тифани Милер се обидувала да ја убеди својата тригодишна ќерка да не се плаши од тоалетот во Мекдоналдс. Но, девојката била преплашена. На изненадување на Тифани, нивниот разговор го слушнала една жена која понудила охрабрување на многу посебен начин. Нејзината љубезност во тоалетот на Мекдоналдс значеше многу за девојчето и нејзината мајка.

Majkaта на 3-годишното девојче се обидела да ја убеди дека може да „издржи“ додека не дојде дома, но искусна мајка знаела дека тоа не е лесно. Тоа е битка со која многу родители можат да се идентификуваат. Кога драгата дама реши да помогне, нејзината мајка беше многу благодарна.

Но, Тифани немаше шанса да ја запознае таа добра дама која и помогна, па ја сподели својата добра работа на Фејсбук. Тифани напиша: Жени во тоалетот на Мекдоналдс во Салина: Ме слушна како зборувам со мојата тригодишна ќерка.

Слушнавте како и реков дека имавме долго возење до дома и требаше да одиме во тоалет. Сте ја слушнале како ми кажа дека е исплашена затоа што водата сама ќе пушти додека таа седи на тоалетот. Не можев да ја убедам дека ќе се погрижам тоа да не се случи. Таа ми вети дека може да издржи и да не се измоча во автомобилот.

Потоа скокнавте. Ти ѝ кажа дека ќе и дадеш нараквица ако оди во тоалет со мајка си. Таа навиваше и се согласи. Се свртев брзо да ја ставам во тоалет (пред да се предомисли). Ти кажа дека нараквицата ќе ја чека на шанкот кога ќе излезе од бањата. Се свртев да ти се заблагодарам, но веќе те нема. Кога излеговме не пречекаа нараквица и мала чоколадна лента Сникерс.

Очите и светнаа додека ја ставаше нараквицата по тоалетот. Среќно стигнавме дома во Вичита, таа сега спие до мене, а нараквицата сè уште и е на раката. Ви благодариме за вашата добрина! Сакав да ви се заблагодарам во живо, но можеби ќе го прочитате ова. Ако не, се надевам дека оваа порака ќе ги инспирира другите да бидат добри како тебе.
Со сета почит,
Благодарна мајка“.

Едно мало добро дело може многу да помогне, особено кога некој се обидува да убеди 3-годишно дете да оди во тоалет.