Непозната жена ја грабнала девојката и се обидела да ја киднапира, а потоа се појавил автомобил и го уништил целиот план(ВИДЕО)

Безбедноста на заедницата е клучот за одржување на целото соседство безбедно. Многу е важно да следиме што се случува околу нас за да спречиме нешто сомнително да се случи и на крајот да пријавиме во полиција која може да реагира на тоа.

Една непозната ги презела работите во свои раце кога забележала дека нешто необично се случува спроти неа. Во инцидентот учествувале една жена и Ејми Мартинез (12). Ејми наводно се враќала од училиште кога непозната жена ја фатила за рака и ја одвела во другата насока. Ејми вели дека тогаш мислела дека никогаш повеќе нема да го види своето семејство.

Странецот кој на крајот ја спасил ја видел како дава отпор и се обидува да избега. Потоа го запрела автомобилот во нејзина близина и го спуштила прозорецот. Почнала да и вика на жената која многу брзо ја ослободила Ејми и побегнала. Ејми потоа посегна по својот автомобил и непознатиот ја однел кај нејзината тетка.

Погледнете го ова видеото и дознајте ја целата приказна: