„Непознат маж ми падна низ таванот, се уште сум во шок!

Госпоѓа од загрепска Петрова тврди дека непознат маж паднал низ таванот во кујната и и ги уништил комодите. Сè уште не се вразумила: „Стана и ја истресе прашината“, ни рече таа.

Помина речиси еден месец од земјотресот, мислиш дека ситуацијата малку се смирила, седиш дома и си се грижиш – и наеднаш маж ти паѓа во кујна! Буквално, од ведро небо, човек паѓа низ таванот и ви ја крши комодата. Што би направиле во таква ситуација?

Една госпоѓа од улицата Петрова тврди дека токму тоа и се случило. Во понеделникот, околу 10 часот, жената без да се посомнева во ништо ги извршувала своите вообичаени утрински активности. Во еден момент со свртен грб слушнала удар.

Непознат маж и паднал низ таванот и и го уништил мебелот.

„Тој не успеа, стана и ја истресе прашината“

– Едноставно падна низ таванот во мојот стан. Наводно дошол кај соседот од Градската куќа да ја прегледа шпајзот што откажал – ни раскажува вознемирената госпоѓа.

– Прво помислив дека е земјотрес и дека само паднал. Тогаш човекот станува. Ја тресе прашината. Почнав неконтролирано да плачам и да се тресам – го раскажува необичниот настан.

И што се случи со него? Дали се повреди?

– Малку ја изгреба раката и си ја скина кошулата. Не сум сигурен што точно рече кога падна бидејќи и двајцата бевме во шок. На соседот му рекол дека е добро, но дека мисли дека не сум – ни раскажува шокираната госпоѓа.

Тој не знае колку е лошо. Утре ќе дојде статичен инженер и ќе погледне. Сè уште е во шок.

Ти не би бил на нејзино место?