Непознат човек го чекал момчето да заспие во возот, а потоа и оставил порака на мајка му дека никогаш нема да ја заборави

Странецот го чекал момчето да заспие во возот за да и остави на мајка му трогателна порака која никогаш нема да ја заборави. Воспитувањето мало дете е тешко. Темпераментот, плачењето, врескањето, па дури и расправијата се дел од играта. Најлошо е кога во јавност се случува напад на бес – дете што вреска е нешто што никој не го сака.Една млада мајка од Англија, Семи Велч, сфатила дека најдобриот начин да се избегне драмата и фрустрациите во кои децата се многу добри е да го окупира вниманието на нејзиниот син.

Додека беше во возот со нејзиниот тригодишен син Рајлан и странец во ред до неа, таа даде се од себе додека го привлече вниманието на нејзиниот син.

Не сакала Рајлан да прави проблеми додека се вози во возот полн со возрасни кои едвај чекаат да се вратат дома. Играла игри со својот син, го прашувала за неговиот ден, па дури и тивко му објаснила колку е важно убавото однесување на јавни места како возот. Рајлан стануваше се поопуштен и наместо да биде „напорно“ дете во возот, тој беше пример за совршено момче. Таа ја прочита пораката: „Пиј на моја сметка, треба да бидеш пример за својата генерација, љубезен си и го учиш синот на добри манири

Како тоа да не беше доволно, на другата страна напиша уште нешто: „П.С. Имам ќерка на твоја возраст, некој и го направил истото еднаш. Се надевам дека ќе биде добра мајка како тебе кога ќе има деца“. Тоа беше најголемиот комплимент кој некој може да и го даде на Семи. Таа даде се од себе за да го одгледа својот син и беше прекрасно што некој го препозна тоа. Семи почна да плаче. Таа беше инспирирана од неговата порака и и беше жал што си замина без да му се заблагодари. Откако сето тоа го објавила на Фејсбук, дознала дека мажот е Кен Сондерс (50) и како што пишувало, тој е татко на ќерка на нејзина возраст.

За среќа, Кен ја видел нејзината објава во весникот и ги замолил повторно да го поврзат со неа. Тој напиша: „Едноставно не ми се верува. Имаше оваа одлична приказна. Беше нереално и ѝ испратив порака на ќерка ми Романа да ја предупредам дека повторно сум направил нешто срамно“. Семи, Рајлан и Кен конечно се сретнаа повторно и таа имаше можност да му се заблагодари. Семи му објасни на Кен дека неговите зборови и пари се повеќе од убав гест и тие и потврдија што и треба:

„Цело време мислев дека не ги правам работите како што треба со Рајлан – цело време. Бев загрижен – дали сум престрог со него? Дали сум премногу љубезен кон него? Се трудев толку многу да го сфатам. Затоа ми значеше толку многу кога Нерко ми рече дека го правам тоа добро“. Кен докажа дека и најмалото дело може да влијае на некого.