Непознат човек пронашол балон со желби на две девојчиња и решил да ги исполни

Непознатиот човек пронашол балон со желби на двете близначки. Наместо да ги игнорира, тој решил да ги благослови исполнувајќи ги. Сите сакаме кога соништата и желбите се остваруваат. 4-годишните близначки од Канзас испуштиле балон во кој ја ставиле својата листа со желби за Божиќ, а неколку месеци подоцна тоа го остварил потполно непознат! Луна Гонзалес и нејзината сестра близначка Џанела пред четири месеци ги запишаа сите свои желби на хартија, не знаејќи дека тоа ќе доведе до ново пријателство.

Алвин Бамбург бил на лов во Луизијана кога наишол на нешто необично. Тој рече: „Ловев елени. Отидов да го проверам чекот и видов балон на дрво“. Тој рече дека Бог го натерал да го земе тој балон, а потоа открил пет желби кои Луна и Џианела му ги залепиле, меѓу кои имало бонбони, топка Спајдермен, кукла од Снежното кралство, кученце и кукла Моето мало Пони. Бамбург решил да им ги исполни желбите, а на Фејсбук објавил слика од балонот, која го одвела до девојките.

Му помагаа пријателите, семејството и колегите од работа
Потоа почнал да собира подароци и им ги пратил по пошта на близнаците. Му помагаа пријателите, семејството и колегите од работа. „Тоа е толку прекрасно. Има многу прекрасни луѓе кои работеа со него за да ги исполнат желбите на моите ќерки“, изјави Летисија Гонзалес, мајката на Луна и Џианела.

Но, едно нешто што Бамбург не можеше да го испрати, па две недели подоцна патуваше 1.000 милји со својата сопруга за да ги запознае близнаците и да им даде последен подарок: кученце. „Видете колку среќни се смеат“ седнаа на подот, а кученцето трчаше по нив. Беше многу среќен. „Нема пари со кои може да се купи такво нешто“, рече Бамбург.

Сега тој и неговата сопруга се пријатели со девојките и семејството и ни дадоа многу важна порака: „Тоа беше вистинската работа. Светот е луд во моментов и на луѓето им треба добрина“.