Несебична полицајка доела гладно и напуштено бебе во болница


Полицајката Селесте Ајала од Аргентина била на должност во детската болница „Сестри Марија Лудовица“ кога било донесено гладно бебе. Додека го слушнала очајниот плач на бебето и забележала дека болничкиот персонал е премногу зафатен, Селест прашала дали може да ја земе и да ја нахрани. Штом почнала да го дои, момчето се смирило.

Забележав дека е гладен, ја стави раката во уста, па ги прашав вработените дали можам да го дојам. Тоа беше тажен момент, ми ја скрши душата да го видам таков. Општеството треба да биде чувствително на ранливите деца – изјави полицајка за локалните весници.

Како што пишуваат медиумите, момчето е шесто дете, а самохраната мајка се бори да се снајде. Колегата Маркос Хередија вели дека болничкиот персонал го нарекол бебето „смрдливо и валкано“, но Селесте Ајала не била заинтересирана. Фотографираше момент кога колешка дои бебе и го сподели на социјалните мрежи.

„Сакам да го споделам со луѓето овој момент на љубов што го направивте денес за ова бебе кое не сте го знаеле. Не се двоумеше да го направиш за неа она што ќе го направи мајка ти. Не ви беше гајле дали мириса на валкано или како го нарече болничкиот персонал. Честитки, колеги“.