НЕСРЕЌНИ ЛУЃЕ ПОГРЕШНО ГО КОРИСТАТ МОЗОКОТ: ЧЕТИРИ ГЕНИЈАЛНИ СОВЕТИ ОД ЖЕНАТА КОЈА СМЕНИ ИЛЈАДНИЦИ ЖИВОТИ!

Во нејзините сесии и презентации, британската терапевтка Мариса Пјер ги промени животите на многумина. Таа верува дека мозокот работи за доброто на човекот, додека многу луѓе работат против него. Еве како да го промените:

Мозокот прави многу интересни работи за доброто на човекот. Прво, мозокот секогаш го прави она што мисли дека човекот го сака. Второ, мозокот работи во наша корист обидувајќи се да ја отстрани болката и да не доведе до благосостојба. Трето, мозокот работи врз основа на речениците и сликите што му ги испраќаме.

И четврто, сака да се држиме до работи кои ни се познати и драги. Значи, ако често велите „Ох, не ми се оди на работа“ или „Мразам да одам на овој настан“, му давате до знаење на вашиот мозок дека навистина не го сакате тоа и вашиот мозок ќе го стори тоа. било што да те спречи – значи, може да ти настине или слично.

Треба да кажете: „Да, ќе биде тежок ден на работа, но морам да го сторам тоа“. Улогата на вашиот мозок е да се спротивстави на сите работи што не ви одговараат. Кога ќе речете „Го мразам моето семејство; Ги мразам моите деца. „Мозокот бара начин да ве оддалечи од нив и веројатно ќе го стори тоа на начин што ќе ве разболи.

Наместо тоа, кажете: „Тешко е со децата, но јас ги сакам; Да, мојата работа е тешка, но сакам да имам работа “. Тогаш вашиот мозок не дава отпор.

Проблемот е што многу луѓе мислат дека мозокот работи во таа насока за да не направи среќни – О не, единствената цел на вашиот мозок е да ве спаси, да преживее.

Можеби звучи смешно, но можете да го измамите мозокот со тоа што ќе му ги кажете вистинските зборови. Го сакам, го сакам, го сакам. Така функционираат врвните спортисти. Не се жалат дека морале да станат во 3 часот наутро за да трчаат или вежбаат. Велат „Морам да го направам ова бидејќи ова ќе ме направи врвен спортист“.

Сфаќаат дека мозокот ви го одвлекува вниманието од она што не го сакате и ве носи таму каде што сакате. Ако ја поврзете болката со ситуација, настан или било што, вашиот мозок ќе направи се за да ве одвлече од тоа. Вие избирате на што му припишувате болка и на кое задоволство, а вашиот мозок ве води до задоволство.

Сè што кажуваме и гледаме создава слики во нашата глава кои многу влијаат на нашите животи. Кога создавате пријатни слики во вашата глава, кога создавате позитивни реченици во вашата глава – целиот живот ви се менува. Мозокот го сака она што го знае – затоа сè што се стремите направете позитивно во вашата глава и лесно ќе го постигнете.

Фалете се нон-стоп, затоа што единствената личност која ќе ве фали секогаш кога ќе треба сте само вие. Направив одлична работа, го сакам тоа што го работам, одличен сум во тоа. Прифатете ги тие фрази, запознајте ги во вашиот ум и вашиот мозок нема да работи против вас.

Значи, да ги сумираме најважните правила: Кажете му на вашиот мозок што сакате. Поврзете го задоволството со она што го правите и сакате. Поврзете сè негативно со непознатото, а сè што сакате поврзете го со она што му е познато на вашиот мозок.