Нејзината прва љубов била однесена во камп, а 69 години подоцна, на свадбата на нејзината внука, ќе го види ова во своите раце!

Седејќи пред олтарот и чекајќи да започне свадбената церемонија, невестата која има само 20 години размислувала колку е паметно да се омажи толку млада.

Во тој момент во салата влегува нејзината баба и ѝ подарува амајлија, која и донела среќа и долг живот со нејзиниот дедо.

Откривме и дека оваа амајлија е всушност дел од вилушка, која и била оставена на таа баба пред 70 години.

Тогаш нејзината голема љубов, момчето Фреди, нацистите ја однеле во камп.

При апсењето ја скршил виљушката со која јадел и едната половина ја задржал за себе.

Другата половина остана за Рут, неговата девојка, која никогаш не го видела оттогаш.

Следете ја внимателно приказната, нема да можете да верувате што ќе се случи на самата свадбена церемонија на нејзината внука: