Нејзиниот сопруг и рекол: „Тоа не е телото во кое се заљубив“, а потоа продолжил

Нејзиниот сопруг потврдил дека нејзиното тело повеќе не е она во кое се заљубил, а потоа продолжил со нешто прекрасно. Прочитајте го постот на оваа мајка. Опкружени сме со Инстаграм, Фејсбук и многу други мрежи кои луѓето ги користат за да се промовираат себеси и своите идеали.
За жал, идеалот на денешното време е често витко и привлечно тело, а секој ден гледаме стотици жени кои изгледаат како да излегле од некој каталог.

Поради ова, многу е лесно да почнете да се гледате себеси како личност со маани, особено по породувањето. Сепак, како противтежа на идејата дека „послаби е подобро“, има и луѓе кои решително ја покажуваат вистинската страна на човечкото тело, онаа без цензура, фотошоп и филтри. Жените покажуваат како изгледа нивното вистинско тело, дури и по породувањето. Сепак, сето ова е убаво кога се гледа на социјалните мрежи, но реалноста често знае да биде сосема поинаква.

По породувањето, не е невообичаено самодовербата на жената да го допре дното, особено кога станува збор за нејзиното тело. Некогаш рамниот стомак сега изгледа како желе, а мазната кожа носи стрии и знаци на минато време на бременоста. Страшно привлечно, нели? Особено кога станува збор за тоа дека вашиот сопруг не се заљубил во таа ваша верзија.

Една мајка, Лаура Маца, ја сподели својата приказна за нејзиниот однос со нејзиното тело и реакцијата на нејзиниот сопруг на телото кое не е она во кое „се заљубил“. Во објава на Фејсбук, Лаура објасни што точно мислел нејзиниот сопруг кога рекол: „Ова не е телото во кое се заљубив“. „Ова не е телото во кое се заљуби“, му реков. Телото во кое се заљубил имало мускули, немало стрии на стомакот, ниту на градите, а притоа немало дополнителен стомак.

Телото во кое се заљуби можеше да се вклопи во тесни фармерки и можеше да купи се без да се труди. Ова тело веќе не може ни да купува во истите продавници и сега се вклопува само во растегливи хеланки. Неговото тело остана исто, но моето се смени… Не е фер… Застанав пред него, уморна и исцрпена, со солзи во очите. „Ова не е телото во кое се заљуби“, му реков.

Тој потврди: „Да, ова не е телото во кое се заљубив. Но, телото во кое растеа нашите деца, кое ги хранеше нашите деца, кое ги тешеше, и кое создаде живот. Секој ден се заљубувам во тоа тело. Не знаев што е љубов додека не го видов ова тело и не дознав што може да направи. Ти благодарам за тоа”.

Не се срамете од тоа што го имате или како изгледа вашето тело. Има многу време во иднина да се откажете од тортата, но засега уживајте во моментите што ги имате и во фактот дека вашето тело создало нешто што вреди за секоја стрии и секој дополнителен грам. Ова е телото што го имате сега и е достојно за секаква љубов.