Нејзиниот сопруг и рекол: „Тоа не е телото во кое се заљубив“, а потоа продолжил

Нејзиниот сопруг и потврдил дека нејзиното тело повеќе не е она во кое се заљубил, а потоа продолжил со нешто прекрасно. Прочитајте го постот на оваа мајка. Опкружени сме со Инстаграм, Фејсбук и многу други мрежи кои луѓето ги користат за да се промовираат себеси и своите идеали. За жал, идеалот на денешницата е често витко и волшебно тело и секој ден можеме да видиме стотици жени кои изгледаат како да излегле од каталогот.

Ова го прави многу лесно да почнете да се гледате себеси како личност со попреченост, особено по породувањето. Сепак, како противтежа на идејата дека „потенкото е подобро“, има и луѓе кои решително ја покажуваат вистинската страна на човечкото тело, онаа без цензура, фотошоп и филтри. Жените покажуваат како изгледа нивното вистинско тело, дури и по породувањето. Но, се е убаво кога се гледа на социјалните мрежи, но реалноста често може да биде сосема поинаква.

По породувањето не е невообичаено самодовербата на жената да падне на дното на дното, особено кога станува збор за нејзиното тело. Некогаш рамниот стомак сега изгледа како желе, а мазната кожа носи стрии и знаци на мината бременост. Страшно привлечно, нели? Особено кога станува збор за тоа дека вашиот сопруг не се заљубува во таа ваша верзија.

Мајката ја сподели приказната за реакцијата на нејзиниот сопруг на телото „во кое се заљубил“
Една мајка, Лаура Маца, ја сподели својата приказна за нејзиниот однос со телото и реакцијата на нејзиниот сопруг на тело различно од она во кое „се заљубил“. Во објава на Фејсбук, Лаура објаснила што точно мислел нејзиниот сопруг кога рекол: „Ова не е телото во кое се заљубив“.

Телото во кое се заљубил имало мускули, немало стрии на стомакот, градите биле поинакви, немало ниту дополнителен стомак. Телото во кое се заљубил можело да се вклопи во тесни фармерки и можел да купи се без да се обиде. Ова тело веќе не може ни да купува во истите продавници и сега се вклопува во растегливи хеланки. Неговото тело остана исто, но моето се смени… Тоа не е фер…
Застанав пред него, уморна и исцрпена, со солзи во очите. „Ова не е телото во кое се заљуби“, му реков.

Тој потврди: „Да, ова не е телото во кое се заљубив. Но, телото во кое пораснаа нашите деца, ги хранеше нашите деца, ги тешеше, создаде живот. Секој ден се заљубувам во тоа тело. Не знаев што е љубов додека не го видов ова тело и не дознав што може да направи. Ти благодарам за тоа. ” Не се срамете од тоа што го имате или како изгледа вашето тело. Има многу време во иднина да се откажете од колачот, но засега уживајте во моментите што ги имате и во фактот дека вашето тело создало нешто што вреди секоја стрии и секој дополнителен грам.

Ова е телото што го имате сега и е достојно за секаква љубов. „Љубовта е лажна, а убавината залудна: жената со страв од Господа заслужува пофалба“ (