НЕЈЗИНИОТ СОПРУГ СЕ ОДНЕСУВАЛ ЧУДНО, А ПОТОА ТАА НАЈДЕ ПИСМО КОЕ ЈА СКРШИ

Мажот некое време се однесувал чудно. Потоа, еден ден, таа пронашла писмо што ја скршило. Тој ја напишал оваа трогателна порака за да ја потсети својата сопруга колку ја сака. Бракот е врска која, се надеваме, може да трае и да помини над речиси сè. Честопати двојките се соочуваат со многу предизвици со текот на годините, како што се болест, трагедија и финансиски проблеми, а работите стануваат се потешки како што старееме.

Во овие тешки времиња, треба да се застане рамо до рамо повеќе од кога било, што и да се случи. Една постара жена по име Јулија ужива во здрав брак со децении. Меѓутоа, во последно време таа го забележа чудното однесување на нејзиниот сопруг. Таа пронашла потресно писмо кое и го променило животот…

„Почитувана Јулија, Ти пишувам сега, додека спиеш, за секој случај ако утре не сум покрај тебе кога ќе се разбудиш. Со овие двонасочни патувања, поминувам се повеќе време на другата страна, и кој знае? Се плашам дека еден ден нема да се вратам од патувањето. Само во случај да не не можам да сфатам што се случува со мене утре. За секој случај утре да не не можам да ти кажам колку се восхитувам и ценам на твојот интегритет, на твојата упорност да бидеш со мене, обидувајќи се да ме усреќиш без разлика на се. Како и секогаш.

Само да не сум свесен што правиш утре. Кога лепиш белешки на вратата, како да не ги помешам бањата и кујната. Кога ќе успееш да ме насмееш, откако ќе облечам чевли без чорапи. Кога се обидуваш да одржиш разговор, иако се губам во секоја реченица. Кога полека ќе ми пријдеш и ќе ти го шепнеш името на еден внук на уво. Кога нежно одговарате на моите изливи на гнев, како нешто да протестира против оваа работа во мене што ме обзема.

За тебе и многу други работи. Само утре да не се сетам на твоето или моето име. Само во случај да не не можам да ти кажам благодарам утре. Само во случај да не не можам да ти кажам последен пат, ТЕ САКАМ!

Засекогаш твој, T.A.M.R.

Сопругот на Јулија почнал да боледува од Алцхајмерова болест и долго време не се чувствувал добро. Тој ја напишал оваа трогателна порака за да ја потсети својата сопруга колку ја сака, за некогаш да не не може да и покаже.

Неговите зборови се потсетник дека дури и да му го снема умот, неговата љубов кон жената засекогаш ќе остане иста. Споделете го неговото писмо со пријателите…