Нејзиниот сопруг ја оставил во 8-ми месец од бременоста, а потоа ја отворила рерната и видела изненадување

Несреќната сопруга ја остави сопругот во 8-ми месец од бременоста, со наталожени долгови. Еден ден ја отворила рерната и видела големо изненадување. Аманда и нејзиниот сопруг требало да станат родители по 3 години обид. Почнале да живеат и во нова куќа која била целосно реновирана. Но, еден ден сè се промени.

Аманда била бремена во осмиот месец и се преселила во нејзиниот нов дом кога нејзиниот сопруг одеднаш рекол дека ја напушта. Оваа вест за неа беше како бомба. „Она што го почувствував беше шок бидејќи, се разбира, тоа не беше она што го планиравме. Или барем она што го планирав. Беше многу тешко“, вели Аманда.

Парите ги вложил во куќата, а Аманда била во поодмината бременост, со наталожени долгови. Таа сакаше да можеше да остане во нејзината куќа и да одгледа син, но тоа изгледаше невозможно. Но, кога сето тоа изгледаше безнадежно, нејзината приказна дојде до „Радио Сиднеј“ и тие ја поканија Аманда во студио. „Кога ја слушнаа приказната за Аманда, решија да и дадат нешто што никогаш нема да го заборави.

Аманда не знаеше што да очекува кога ја замолија да погледне во екранот до неа. Камерата ја покажа нејзината куќа, а внатре имаше многу изненадувања… Додека гледала во куќата, водителката и ја кажала на Аманда добрата вест: 6 месеци платена услуга за чистење, храна за следните три месеци, се што е потребно за да дојде бебето.

Плачеше од среќа. И кога ја отворија рерната… Најдоа 10.000 австралиски долари со кои таа ќе ја плати хипотеката.

Аманда, до крајот на бременоста и првите недели со бебето, не треба да се грижи за ништо, освен за една работа, која е најважна: дека го сака своето дете. Целата приказна можете да ја погледнете во видеото подолу