Нејзиниот сопруг ја оставил за време на бременоста, а потоа кога ја отворила рерната го видела ОВА!

Аманда и нејзиниот сопруг требало да станат родители по 3 години обиди. Почнале да живеат и во нова куќа која била целосно реновирана. Но, еден ден сè се смени. Аманда била бремена во 36 недела и се преселила во нејзиниот нов дом кога нејзиниот сопруг одеднаш рекол дека ја напушта. Оваа вест за неа беше како бомба.

„Она што го почувствував беше шок бидејќи, се разбира, тоа не беше она што го планиравме. Или барем она што го планирав. Беше многу тешко“, вели Аманда. Парите ги вложил во куќата, а Аманда била во поодмината бременост, со наталожени долгови. Таа сакаше да можеше да остане во нејзината куќа и да го одгледа својот син, но тоа изгледаше невозможно.

Но, кога се изгледаше безнадежно, нејзината приказна дојде до „Радио Сиднеј“ и тие ја поканија Аманда во студио. „Кога ја слушнаа приказната за Аманда, решија да и дадат нешто што никогаш нема да го заборави. Аманда не знаеше што да очекува кога ја замолија да погледне во екранот до неа.

Камерата ја покажа нејзината куќа, а внатре имаше многу изненадувања… Додека таа гледаше во куќата, спикерот и ја кажа на Аманда добрата вест: 6 месеци платена услуга за чистење, храна за следните три месеци, сите работи потребни за доаѓањето на бебето.

Плачеше од среќа. И кога ја отворија рерната… Најдоа 10.000 австралиски долари со кои таа ќе ја плати хипотеката.

Аманда, до крајот на бременоста и првите недели со бебето, не треба да се грижи за ништо, освен за една работа, која е најважна: да го сака своето дете. Целата приказна можете да ја погледнете во видеото подолу: